Passió per la ciència

IMG_4974

Aquest matí he tingut l’honor de compartir una estona amb escolars de Martorell i altres pobles del Baix Llobregat Nord.  S’han reunit al Centre Cultural de Martorell a per compartir l’experiència viscuda durant aquest curs amb la ciència, en el marc del Tercer Congrés de Ciència a l’Escola que promou el el Centre de Recursos Pedagògics de Martorell.

Ha estat fantàstic sentir aquests infants de primària emocionar-se en les seves exposicions en públic sobre l’experiència de la Ciència. Els he explicat que quan jo era petit tenia un professor a l’escola Els Convents que deia que la ciència té dos secrets: la curiositat, com a motor de qualsevol investigador, i que tota causa té un efecte. Són dues màximes a l’hora d’investigar i que ens poden servir al llarg de la vida. A mi m’ha servit en molts àmbits.

Espero que aquest congrés els serveixi als infants per aprendre i per compartir el coneixement i els engresqui a seguir pel camí de l’excel·lència. Aquesta curiositat i la passió per aprendre, juntament amb la cultura de l’esforç, són les claus de l’èxit. Si la societat és capaç d’inculcar aquests valors en les noves generacions, el futur del nostre poble i del nostre país serà brillant i esplendorós. Tant brillant i esplendorós com els ulls d’aquests nens quan explicaven els seus experiments a l’escenari del Centre Cultural.