Fonollosa: “Volem donar a conèixer el nostre patrimoni històric i que reverteixi en la ciutadania”

El monestir de Sant Genís de Rocafort compleix aquest dissabte 975 anys. El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) ha inaugurat l’exposició ‘Sant Genís de Rocafort. Un monestir benedictí del segle XI a Martorell’, que es podrà visitar a la Biblioteca Martorell fins el 14 de maig.

A l’acte inaugural, l’alcalde Fonollosa ha destacat que “el CEM ha anat evolucionant de manera positiva, agafant cada cop més rigor acadèmic”. Volem que aquesta col•laboració del CEM amb els diferents equipaments culturals martorellencs vagi a més i tingui continuïtat. Vosaltres us dediqueu a la recerca del nostre patrimoni històric i el volem donar a conèixer, que reverteixi en la ciutadania”.

Activitats dels 975 anys de Sant Genís

Amb motiu dels 975 anys del monestir de Sant Genís de Rocafort, el CEM ha dissenyat un programa d’activitats divulgatives. El dia 26 d’abril (19.00h), els arqueòlegs Alfred Mauri, Pablo del Fresno i Josep Socorregut impartiran la conferència ‘Sant Genís de Rocafort i Santa Margarida: història, arqueologia i futur’.
L’11 de maig (11.00h), l’historiador i catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona Josep Hernando parlarà d’El monaquisme medieval a Catalunya’. El 14 de maig es farà una visita guiada gratuïta per pujar al monestir de Sant Genís de Rocafort, tot caminant des del pont d’Anoia, amb sortida a les 10.00h.

[ssba] 8 abril 2017 |