Vaig néixer a Martorell el 17 de gener del 1968, dia de Sant Antoni Abat. Una diada que a casa sempre s’ha celebrat molt perquè el pare hi estava molt lligat. Estic casat i sóc pare de tres nenes: la Maria, la Núria i la Laia.

Sempre he viscut a Martorell. Visc al mateix barri on vivia de petit, el barri Font de la Mina al nucli històric de La Vila. També vaig viure 10 anys al barri Torrent de Llops, una etapa de la qual en tinc molts bons records.

Sóc advocat des del 1994 i he exercit sempre a Martorell.

Vaig estudiar a l’escola pública, a Els Convents, i els dos últims cursos, vam anar d’intercanvi escolar a Nangis (França), dos viatges dels quals tinc grans records. Després vaig anar a l’Institut Pompeu Fabra de Martorell on vaig cursar el batxillerat. I, finalment, a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, on vaig cursar la carrera de Dret.

Sóc llicenciat en Dret i màster en Dret empresarial per la UB.

De més jove, als estius, em tocava anar al camp amb el pare, que era pagès. Amb ell, a banda de compartir tasques, vaig aprendre a estimar la terra i el valor de les coses.

Vaig compaginar els estudis universitaris amb la feina al Sindicat, la societat cooperativa agrària de Martorell, a la qual encara hi treballo i en sóc el gerent.

M’agrada el futbol. Jugar-hi i veure’l. Sóc del Barça, una de les meves passions, i de nen el meu ídol era Johan Cruyff.

De petit vaig nedar al Club Natació Martorell; a l’adolescència vaig jugar a futbol amb la Penya Barcelonista i, més tard, a l’Handbol Martorell.

Practicar esport en aquestes entitats em va transmetre uns valors que m’han servit durant tota la vida: responsabilitat, treball en equip, disciplina, respecte pels altres, superació individual i col·lectiva. Valors que transmet l’esport federat de base a través de les seves entitats, de les quals en sóc un ferm defensor.

Sóc soci d’El Progrés, del Club Natació Martorell, dels Amics de Sant Antoni Abat, de l’Arc de Sant Martí i d’Òmnium Cultural. I també sóc un apassionat de la lectura, tot i que no tinc el temps que voldria per dedicar-li. Vaig començar de petit amb llibres il·lustrats, i amb els còmics del Tintín, que encara m’apassionen. Però ara, quan puc, llegeixo novel·les, assajos i biografies, especialment històriques. M’encanta la història. Crec que ens ensenya a no repetir els errors comesos al passat.

Sempre m’han interessat els temes públics i la Política, amb majúscules. La Política entesa com a Servei, com a eina per millorar la vida de les persones.

Estic a l’Ajuntament des de 2003. Primer a l’oposició, tot i haver guanyat les eleccions amb molt de marge sobre el segon partit. I després, des de 2007, he estat primer tinent d’alcalde i regidor de Via Pública i Serveis Municipals, al costat d’un gran mestre, un Alcalde amb majúscules, el Salvador Esteve.

Amb el Salvador vaig ser el regidor de Serveis Municipals i Via Pública i, per tant, he tingut la responsabilitat d’impulsar transformació urbana de la Via Pública d’aquells anys a Martorell. En l’actualitat, seguim treballant en aquesta transformació amb la mateixa visió i objectiu: que Martorell sigui un poble on l’espai públic ens faci sentir orgullosos i que siguem l’enveja dels pobles del nostre entorn.

Qualsevol transformació important s’ha de fer en positiu i treballant sempre en equip, n’estic convençut. Em fa feliç haver participat d’aquest procés de dignificació del nostre espai públic: on abans hi havia cotxes, cues i fum, avui hi ha espai per passejar i per gaudir; hem donat color als carrers, amb flors amb ànima social. Hem passat del gris al color, hem fet molta feina, però encara ens en queda molta per fer. I només la podrem fer amb el concurs i la participació de tothom.

És així com van endavant les coses, amb el concurs en positiu de tothom. De tot un poble.

Com a Alcalde, segueixo compromès amb la transformació de Martorell, per fer-ne una vila amb qualitat de vida, cohesió social i de la qual tots els que hi vivim ens en puguem sentir orgullosos.

Martorell és el meu poble. Ho he manifestat moltes vegades, m’estimo aquest poble i només el puc servir des de l’estima que li tinc.

Per a mi, ser l’Alcalde de Martorell és un gran honor i tot un orgull. És ser el primer dels servidors de Martorell. Sentir-me responsable del que hi passa i contribuir a millorar la vida de les persones que hi viuen. Ser l’alcalde és exercir, amb el màxim orgull, el servei al teu poble i la teva gent.

Gràcies per la confiança que em feu dia a dia.

Xavier Fonollosa i Comas

Perfil i trajectòria

Declaració d’activitats i Béns